Cicles formatius en línia a Barcelona. Com escollir?

CFGS AAFE

Quan s’acaben els estudis obligatoris, molts joves tenen el dubte sobre com continuar. Què fer, què estudiar? Tot i que algunes persones opten per deixar-ho i posar-se a treballar, la veritat és que el percentatge es baix. La majoria de joves segueixen estudiant, ja sigui cicle formatiu de grau mitjà o bé fent un batxillerat per poder després fer un cicle formatiu de grau superior o bé anar a la universitat.

Els cicles formatius (escola cicles formatius girona) són una opció cada cop més tinguda en compte, ja que tenen bastants avantatges: és més econòmic que anar a la universitat, són menys anys i a més, et preparen d’una manera més pràctica per a la inserció al món laboral, cosa que després es pot traduir en poder aconseguir feina d’una manera més ràpida que per altres vies.

A la pàgina de Catalunya Professional podeu trobar tota la informació necessària per saber com escollir cicle. El més habitual és buscar un centre que no quedi molt lluny d’on es viu però que compleixi bones garanties. Si es vol fer un cicle específic en algun camp, sempre és millor cercar entre els instituts que tinguin més experiència en aquell camp professional.

Ara bé, cada cop més hi ha més instituts que ofereixen la opció de cursar el cicle en format en línia. Això permet una millor distribució del temps personal, ja que d’aquesta manera es pot compaginar amb activitats laborals o bé amb obligacions familiars. Ara bé, como tot pot tenir els seus desavantatges: si no es té una mica de disciplina personal, pot acabar sent un fracàs. És per aquest motiu que cal escollir bé el centre on fer-lo, ja que la qualitat acadèmica i la distribució del curs poden ajudar a mantenir el ritme d’estudi.

Com escollir un centre per fer un cicle formatiu en línia?

  • Assegureu-vos que l’institut compleix la normativa corresponent i que a l’acabar obtindreu un títol com el que s’obté quan s’estudia en modalitat presencial. Desconfieu dels centres que no ho mostrin clarament: podríeu perdre-hi temps i diners, i al final el títol no us serviria.
  • Informeu-vos bé també sobre les opcions que s’ofereixen a l’hora de fer exàmens (adaptabilitat, ubicació del centre, etc.).
  • Comproveu que l’institut disposa d’una bona eina de gestió acadèmica en línia on es puguin resoldre dubtes o trobar els apunts i materials necessaris per avançar en el curs. En aquest sentit, caldrà que a casa disposis d’un ordinador amb connexió a Internet per tal de poder seguir el ritme i descarregar els materials.
  • Per últim, és important que cada alumne tingui un tutor que l’ajudi i el guiï, així com professors competents en la matèria que imparteixen i que poden resoldre els vostres dubtes en un període de temps no gaire elevat (és a dir: que no us responguin el correu amb molt de retard). Aquest suport marca un tret diferencial i és un dels més importants, ja que sense el suport d’un equip de professors la tasca de l’estudi en línia pot ser bastant feixuc.